Túrabakancs Kalauz - Túrabakancs márkák, tippek, újdonságok egy helyen!

Blog

Túrabakancs
Szűrés törlése
Máj 29
Ahány terep, annyi túracipő!
Máj 29

A túrázás a bringázáshoz hasonlóan többféle típusú lehet a terep viszonyoknak megfelelően. A mezei túrázó általában inkább kirándul, könnyű gyaloglást végez sík terepen. Ehhez elég, ha a kiválasztott túracipő stabil, a talpa nem csúszik, a felépítése pedig könnyű, kényelmes.

Máj 29
Miért kell minöségi túrabakancs?
Máj 29

Ugye Te is tudod, hogy a túrabakancs a túrázó legfontosabb felszerelése? Egy jó túrabakancs nélkül nekivágni egy terepnek nem csak kényelmetlen dolog, de még saját testi épségedet is veszélyezteted. Mert nemcsak kényelmetlen lesz benne a túrád, hanem egy kifordult boka sosem jön jókor főleg, ha éppen egy erdő középen történik a baleset. Sőt, ha gyakran túrázol, illetve magashegységekbe is felszaladsz, akkor nem érdemes a kelleténél jobban spórolnod a túrabakancson.

Máj 20
Mire figyeljen túracipő vásárlásakor?
Máj 20

Ahhoz, hogy egy hosszúra nyúlt túra, vagy több napos kirándulás valóban a természeti szépségek és a különleges tájak felfedezéséről szóljon, elengedhetetlen, hogy a résztvevők megfelelő lábbelit viseljenek. Fontos, hogy ennek megvásárlásakor bizonyos tényezőkre kiemelt figyelmet fordítsanak, így egy kényelmes túracipő gazdájává válhatnak.

Máj 12
Túrázáshoz csak a legjobb túracipöt!
Máj 12

Egy jó túracipő segítségével számos kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat a hosszabb-rövidebb kirándulások során: felhólyagosodott, feltört sarkak, izzadt láb, kificamodott boka, beázott zokni, stb. Egy jól megválasztott túracipővel csak arra figyelhetünk, ami körülvesz minket: a természetre, az élményekre.

Máj 04
A túrabot is lehet olyan fontos kiegészítő, mint egy kiváló túracipő!
Máj 04

A tavaszi időszakban egyre több túrázóval lehet találkozni a népszerű kirándulóhelyeken, akik a több kilométeres gyaloglás ellenére sem fáradnak el. Titkuk nem csak a kiváló túracipőben rejlik, hanem a túrabotjukban is, ami hozzájárul ahhoz, hogy a kirándulás sokkal élvezetesebb és könnyedebb legyen.

Ápr 26
Milyen az ideális túrafelszerelés?
Ápr 26

Egész évben érdemes felfedezni a természetet. A tavasz, a nyár, az ősz, és a tél is tartogat igazi csodákat. Ahhoz, hogy egy nagyobb kiránduláson komfortosan érezhesse magát, megfelelő túrafelszerelés szükséges, aminek beszerzése előtt nem árt néhány jó tanácsot megfogadni.