Túrabakancs Kalauz - Túrabakancs márkák, tippek, újdonságok egy helyen!

Túrázáshoz csak a legjobb túracipöt!
Máj 12
2022
13:02
Máj 12
2022
13:02

Túrázáshoz csak a legjobb túracipöt!

Egy jó túracipő segítségével számos kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat a hosszabb-rövidebb kirándulások során: felhólyagosodott, feltört sarkak, izzadt láb, kificamodott boka, beázott zokni, stb. Egy jól megválasztott túracipővel csak arra figyelhetünk, ami körülvesz minket: a természetre, az élményekre.

Amikor eldöntöttük, hogy új cipőt vásárolunk, tisztázzunk pár alapvető dolgot, különben csalódni fogunk az új túracipőben. Nem mindegy, hogy nagyhátizsákos túrára, teljesítmény túrára, hegyet mászni indul valaki. A túracipők között megkülönböztethetünk kiránduló cipőt, terep gyalogló cipőt, hegymászó bakancsot, túracipőt, illetve szandálokat is.

Bármelyiket is válasszuk, nem ér semmit, ha nem tartja rendesen a lábat, illetve a bokát, legyen stabil és egyenletesen oszoljon el a súly. Az is fontos, hogy valóban védjen a beázástól, durva terepen se érezzük a kavicsokat, sziklákat a talpunk alatt. Ma már külön nőknek kifejlesztett túracipőket is kapni. Ezek annyiban különböznek a férfi túracipőktől, hogy jobban párnázottak az achilles és a sarok körül, valamint a nyelvnél.