Túrabakancs Kalauz - Túrabakancs márkák, tippek, újdonságok egy helyen!

Mire figyeljen túracipő vásárlásakor?
Máj 20
2022
13:02
Máj 20
2022
13:02

Mire figyeljen túracipő vásárlásakor?

Ahhoz, hogy egy hosszúra nyúlt túra, vagy több napos kirándulás valóban a természeti szépségek és a különleges tájak felfedezéséről szóljon, elengedhetetlen, hogy a résztvevők megfelelő lábbelit viseljenek. Fontos, hogy ennek megvásárlásakor bizonyos tényezőkre kiemelt figyelmet fordítsanak, így egy kényelmes túracipő gazdájává válhatnak.

Az első és legfontosabb szempont túracipő vásárlásakor a talp kialakítása, aminek merevnek, ugyanakkor rugalmasnak is kell lennie. A két jelző együtt ellentmondásnak tűnhet, viszont a gyakorlatban megvizsgálva egyáltalán nem az. Egy sziklákkal, kövekkel teli ösvényen haladva, vagy egy sziklafalon kapaszkodva nagyon fontos, hogy a lábbeli talpa ne legyen rugalmas, mert az nehezítené a haladást, és egyúttal a biztonságot is csökkentené, viszont gyalogláskor, sík terepen komoly fennakadásokat okozhat egy merev talpú túracipő, így a legjobb, ha e két jelző kombinációját ötvöző terméket választ. Kínálatunkban például ebből a szempontból a, Lowa, Hanwag, Grisport, Alpina túracipők kiváló választásnak fognak bizonyulni.

Nemcsak a talp fontos a túracipő kiválasztásakor, hanem a lábbeli külső és belső része is. Nagyon sokan a természetes bőrre esküsznek, azonban a membrános anyagok is tökéletesek lehetnek azok számára, akik a vízálló és légáteresztő lábbeliket részesítik előnyben.